2014. március 27., csütörtök

Linképítésről csak röviden




Van egy honlapod ami sajnos még nem hozta azt az eredményt amit szerettél volna? Akkor tegyél érte. Manapság már nem elég egy designos honlap. Az is feltétlenül szükséges, hogy a Google keresőben a találati lista elején legyen. Ez nem könnyű munkát igényel  és nem is rövidet, de a kitartó munka meghozza a gyümölcsét. Arra készülj fel,hogy több hónap kitartó munkáról van szó.


Hogy mit kell csinálnod? 

 Keresőoptimalizálás nem könnyű feladat, röviden összefoglalva a 

  • Google Adwords és a 
  • linképítés.

  1.  A Google Adwordscel könnyű dolgod lesz, mert csak fizetni kell a Google-nak.
    Ameddig fizetsz addig a találati lista elején tudsz lenni. Erről bővebben nem írnék. A Google Adwords oldalán ennek részletesen utána lehet nézni és részletes tájékoztatójuk is van, hogy mit hogyan kell csinálni.
  2. A linképítés.
    Megkülönböztetünk belső és külső linkeket.

  • ·         A belső linkek azok amelyek a saját oldaladon vannak és egyik oldal mutat a másikra.


Elsőként ajánlom, hogy  a honlapod linkjeit küld be különböző linkkatalógusokba.
Vannak fizetős  és ingyenes linkkatalógusok.

  • A fizetős linkkatalógusok a Google szemében ma már nem sokat ér. Pont amiatt, hogy kifizeted és már bent is van a katalógusban, még akkor is ha rossz az oldalad.
  • Az ingyenes linkkatalógusoknál pedig igaz, hogy ingyen van, de a linkkatalógus tulajdonosok leellenőrzik a tartalmat és ha nem professzionális és értékes tartalomról van szó akkor visszautasítják a honlapod linkjét.
    Amikor az ingyen linkkatalógusokba küldesz linket, akkor mindig egyedi leírást adj meg és soha ne legyen ugyanaz. Ez azért fontos, mert előfordul, hogy a több linkkatalógusnak ugyanaz a tulajdonosa, és nem szeretik, ha hülyének vannak nézve. No és persze a Google sem szereti ha duplikált tartalomról van szó.

A linképítéshez tartozik még, hogy készítesz egy saját blogot, majd a blogban elhelyezel olyan linkeket, amik a saját oldaladra mutatnak.
Fórumokon vagy más blogokon hozzászólhatsz az oldaladhoz hasonló témához és ott is elhelyezheted a linket. De figyelj arra, hogy értelmeset kommentálj, mert egyébként a moderátorok törlik a hozzászólásod és így a linket is. Azt meg véletlenül sem csináld meg, hogy csak a linket teszed ki, mert akkor biztos, hogy törölnek.
Mindig törekedni kell arra, hogy az az oldal ahova a linkedet akarod kitenni magas Page Range oldal legyen. Mert minél nagyobb a Page Rangje az oldalnak annál többet ér a Google szemében.
 A  legtöbbet érő linkek azok amelyeket egy PR cikkbe teszel. Viszont ezek nagyon drágák, mert ahhoz, hogy kitegyék a cikkedet (abban a linket) egy erős oldalú honlapra (pl. origo.hu-ra) sokat kell fizetni. És még a cikk sem lehet gagyi.
Naponta csak 2-4 linket tegyél ki , mert a Google észreveszi, ha tömegesen linkeled az oldalad. Ez lehet linkkatalógus vagy blog bejegyzés stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése